Приключи Подборът на Националния отбор в Слънчев Бряг

Ежегодният Подбор на Национален отбор за участие в ХIII Международна олимпиада по лингвистика в Благоевград се състоя от 29 май до 7 юни 2015 г. в хотел „Амфора Бийч“, Слънчев Бряг. Организаторите на събитието за поредна година успяха да обединят полезното и приятното и предоставиха на участниците десет незабравими дена в незбезизвестния за математическата лингвистика морски курорт. Сред мероприятията за учениците се открояваха викторина, фото и видео конкурс, както и надпревара "Мис и Мистър Лингвистика", организирана от самите тях. Отделно от плануваните събирания за "разчупване на леда" имаше и импровизирани такива, включително разходки из околността и празненства за рождени дни.

Що се отнася до работната и състезателната части, на участниците бяха възлагани и задачи за самоподготовка, чертаещи пътя към двете контролни работи, съответно на четвърти и шести юни. Дните преди двете контроли бяха отделени за представянията на научните изследвания, точките от които също влизат в крайния сбор за определяне отбора на Международната олимпиада в Благоевград.

С шестима човека от София и двама от Варна, отборите, които ще вземат участие за България в 13-тата Международна олимпиада по математическа лингвистика, изглеждат така:
Отбор 1:
Тина Владимирова Владимирова, 10. клас, СМГ "Паисий Хилендарски", София
Надежда Димитрова Димитрова, 10. клас, 128. СОУ "Алберт Айнщайн", София
Борислав Иванов Георгиев, 11. клас, 164. ГПИЕ "Мигел де Сервантес", София
Валентин Руменов Димов, 10. клас, 91. НЕГ "Проф. Константин Гълъбов", София

Отбор 2:
Данаил Николаев Пенев, 12. клас, Първа английска езикова гимназия, Варна
Радина Добромирова Добрева, 12. клас, МГ "Д-р Петър Берон", Варна
Здравко Пламенов Иванов, 8. клас, СМГ "Паисий Хилендарски", София
Ралица Стефанова Дарджонова, 12. клас, СМГ "Паисий Хилендарски", София

Учениците след тях, показали завидни резултати и талант, ще са представителите ни в Традиционната всероссийска олимпиада в Санкт Петербург догодина. Тази възможност беше предоставена и на някои от по-младите състезатели, демонстрирали лингвистични качества и потенциал за развитие.
(Пълното класиране можете да намерите тук - https://www.facebook.com/groups/bgling/10153431781763487/
Отбелязани са имената на класиралите се за Международната олимпиада и за Традиционната всеросийска олимпиада)

Следващата стъпка пред отборите за Международната е интензивна подготовка в София от 2 до 13 юли.